Şammali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 1/2 su bardağı irmik
- 2 bardak şeker
- 2 mezleki (çam sakızı) dövülmüş
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 2 1/2 su bardağı yoğurt
- ¼ limon suyu
- Tahin (tepsiyi yağlamak için)
- Badem
- 1 yumurtanın akı (Bademleri batırmak için)
Şerbeti için;
- 5 bardak şeker
- 5 bardak su
- ¼ limon suyu
- Çiçek suyu
Tarif;
İlk 4 kalem (kuru olanlar) iyice harmanlanır.Yoğurt süt ve limon suyu katılır,karıştırılır.Tahin sürülmüş fırın tepsisine dökülürTepsi silkelenerek malzemenin tepsiye yayılması sağlanır.Üzerine yumurta akına batırılmış bademler sıralanır 2 saat bekletirilir.180 ° C önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.Pişen Şammali henüz sıcak iken paralel çizgiler halinde kesilir.Soğutulmuş şerbet dökülür.
Şammali sıcak,şerbet sıcak olacak.
Dr.Hüsniye Tanboğa Tarifidir.
Afiyet Olsun :)
...