Şammali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 1/2 su bardağı irmik
  • 2  bardak şeker
  • 2 mezleki (çam sakızı) dövülmüş
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat
  • 2 1/2 su bardağı yoğurt
  • ¼ limon suyu
  • Tahin (tepsiyi yağlamak için)
  • Badem
  • 1 yumurtanın akı (Bademleri batırmak için)

Şerbeti için;

  • 5 bardak şeker
  • 5 bardak su
  • ¼ limon suyu
  • Çiçek suyu

Tarif;

İlk 4  kalem (kuru olanlar) iyice harmanlanır.Yoğurt süt ve limon suyu katılır,karıştırılır.Tahin sürülmüş fırın tepsisine dökülürTepsi silkelenerek malzemenin tepsiye yayılması sağlanır.Üzerine yumurta akına batırılmış bademler sıralanır 2 saat bekletirilir.180 ° C önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.Pişen Şammali henüz sıcak iken paralel çizgiler halinde kesilir.Soğutulmuş şerbet dökülür.

 

Şammali sıcak,şerbet sıcak olacak.

Dr.Hüsniye Tanboğa Tarifidir.

Afiyet Olsun :)

 

 

 

 

Sayfamızı Paylaşın:

Etiketler:

Sayfa Yorumları (0 )
  • ...

Yorum Ekleyin