Mücendra Pilavı

 

MÜCENDRA PİLAVI 

MALZEMELER

  • 2 Bardak yeşil mercimek
  • 2 Bardak pirinç
  • Zeytinyağı
  • 3 Adet soğan
  • Tuz,karabiber
  • 1 Tavuk suyu tableti ve 4 bardak su (veya 4 bardak organik tavuk suyu)

 

HAZIRLANIŞI

Bir tencerede yeşil mercimek haşlanır.(İçine biraz limon sıkılır ki kararmasın.)

Başka bir tencereye zeytin yağı konur.İstenirse ay çiçek yağı ile karıştırılır.Rendenin kalın tarafında rendelenen bir soğan pembeleşinceye kadar kızartılır.Yıkanıp süzülen pirinç yağda bir çevrilir,tuzu kara biberi konur.Diğer tarafta haşlanan mercimeğin suyundan 2 bardak ve ayrıca 2 bardak su eklenip kaynamaya bırakılır.Kaynayınca haşlanan mercimek ve tavuk suyu tableti eklenir,kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Üstü kapatılarak 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır.Ayrı bir tavada zeytin yağında 2 adet soğan iri şekilde doğranıp kızartılır ve pişen pilavın üzerine servis yapmadan önce dökülür.

İster sıcak ister soğuk şekilde yiyebilirsiniz.

 

Afiyet olsun.

 

 

 

Sayfamızı Paylaşın:

Etiketler:

Sayfa Yorumları (0 )
  • ...

Yorum Ekleyin