PİLAVUNA (Şenay Arkan)
MALZEMELER
İçi İçin:
- 12- 15 Adet yumurta
- 2 Adet hellim(1Eski 1 yeni)
- 1 Büyük kalıptan biraz az nor
- 2 Parça talar peyniri
- 1 Avuç gannavuri (Kenevir tohumu)
- Sarı üzüm veya kuş üzümü (İsteğe bağlı)
- Maya(Kuru) 1 Paket
- 1-2 Avuç İrmik
- Nane kuru ve taze
- Karabiber
- Şeker 1-2 Kaşık
- Mahlep
Hamur için:
- 1 Kilo un
- Yağ ½ su bardağı
- 1 Kahve kaşığı tuz
- İrmik (1 Avuç)
Üstü için:
- Susam
- Çörek otu
HAZIRLANIŞI
Pilavuna içi için olan tüm malzemeler yumurta ile yoğrulur ve bir gece naylon poşete konularak kabarması beklenir.
Aynı gece susam ve çörek otu iyice kaynatılır.
Ertesi gün hamur yoğrulur oklava ile yuvarlak açılır içi konur.
Üçgen şekilde katlanır.Ters çevrilip susama atılır.
İyice ısınmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
...