Ceviz ağaçlarından toplanıp soyulan yeşil cevizler, iki defa günde suyu değiştirmek kaydıyla 6-7 gün serin bir ortamda geniş bir leğen içerisindeki suda bekletilir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra, cevizlerin suyuna kireç ilave edilerek 8-10 saat da kireçli su içerisinde bekletilir. Kireçli sudan çıkartılan cevizler, bol su ile yıkanarak durulanır. Ardından cevizler, 3 kez suyu değiştirilerek haşlanır. Haşlanan cevizler, şiş yardımı ile delinir ve önceden haşlanıp, kabuğu soyulan bademler ceviz içerisine yerleştirilir. Bol limonlu suda iki saat bekletilen cevizler, tencereye alınır. Her 100 ceviz için 2.5 kilo şeker ve 2 bardak su konur. Bir miktar da karanfil ilave edilir. Önce kısık ateşte şekerin erimesi gerekir. Şeker eriyene kadar cevizler de su çıkarmış olur. Ateşten alınan tencere öylece 5-6 saat kadar bekletilir. Daha sonra kıvama gelene kadar bir ya da iki sefer kaynama işlemi tekrarlanır.

Afiyet olsun.

Sayfamızı Paylaşın:

Etiketler:

Sayfa Yorumları (0 )
  • ...

Yorum Ekleyin