FIRIN MAGARINASI
MALZEMELER
İçinin Hazırlanması:
300 gr dana kıyması 2 büyük soğanla soldurulur.Sonra biraz sıvı ayçiçek yağı ile renginin biraz kızarması sağlanır.İçine tuz, karaiber ve bolca maydanoz konur.
Orta boy bir tepsi için 1 paket+yarım paket uzun orta kalınlıktaki makarna tuzlu suda haşlanır.
Kreması İçin:
-
2 Yumurta
-
1 Hellim
-
3 çorba kaşığı un
-
Yarım bardak ayçiçek yağı
-
4 Bardak süt
YAPILIŞI
Un süt ile ateşte yavaşça kavrularak süt yavaş yavaş katılarak karıştırılır, yağ, yumurta, kalınca rendelenmiş 1 hellim eklenir.Muhallebiye benzer kıvama getirilir.Gerekirse biraz daha un konur.Tepsiye makarna, kıyma, makarna döşenir, en üste kreması dökülerek hazırlanır.Orta dereceli fırında (180derece) üstü güzelce kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.
...